Onderzoek en rondreizen in Brazilië

Feest

Ontzettend bedankt voor alle verjaardagswensen! 23, en weer een stap verder de volwassen wereld in, waarin het alleen nog draait om de tientallen.
Mijn verjaardag zelf heb ik om middernacht ingeluid met Maisa en Dudu, in een wat sleezy barretje met goedkoop bier, een pooltafel met te kleine pockets en Marieke die het hele Nederlandse repertoire voor me heeft gezongen. Hartverwarmend! De volgende dag was vrij rustig, maar ik heb wel met Marieke enorme stukken taart gegeten, dat voelde heel feestelijk. 's Avonds kwamen Barbara en Débora eten, en zijn we met Robinho en Alexandre erbij in hetzelfde barretje als de avond ervoor geëindigd.
Want het draaide eigenlijk allemaal om zaterdag. Alexandre stelde uiteindelijk zijn huis beschikbaar. Zijn ouders hebben een enorm huis met dito tuin (zwembad, pooltafel, overdekt stuk met bar), dus dat was ideaal. Een andere vriend, Kitu, had zijn draaitafel meegenomen en heeft de hele nacht staan psytrance de ruimte in geblazen, terwijl er allerlei mensen binnendruppelden. Ik geloof dat de brazilianen er nog meer naar toe leefden dan wij! Ik had zelf zo rond de 15 mensen uitgenodigd, maar iedereen had z'n vrienden opgetrommeld, waardoor het behoorlijk vol was. We concludeerden dat Aracaju waarschijnlijk écht heel saai is als je er lang woont..
En verder, zie de foto's!

Oh en gefeliciteerd met onze eerste overwinning op de Denen! Marieke en ik hebben de wedstrijd gekeken met twee Deense jongens die hier een uitwisselingsjaar doen. Tja, het was pijnlijk voor ze. Om onze enigszins eenzame feestvreugde door te zetten, zijn we daarna in onze oranje outfits de stad in getrokken om foto's te maken van onzelf met alles wat oranje is. Het resultaat is, samen met een sfeerimpressie van mijn verjaardag, te zien bij de foto's. Trouwens, we kregen -natuurlijk- veel opmerkingen bij het maken van de foto's, maar de 'Ah, Duitsers zeker?' sloeg wel alles.

En nu zitten Marieke al klaar in onze alternatieve outfits, groen-geel, om zo de Brazilianen aan te moedigen. De straten beginnen al leeg te lopen..

Liefs!

Lisanne

Hee,

Fijn dat je een leuke verjaardag hebt gehad! En je oranje fotoreportage is fantastisch :-) Veel plezier met voetbal kijken.

kus

maj

Ja heel erg mooi! Hou dat oranje-gevoel vast! Laten we hopen op een finale brazilie-Nederland. Dan pakt het hoe dan ook goed uit voor jou!

X

Esther

Heey, tof dat je zoveel oranje dingen hebt kunnen vinden! Ik was ook al op zoek naar iets oranjes, maar volgens mij houden ze in Australie niet van die kleur of gewoon niet van Nederlanders...

Henriette

Geweldige oranje reportage! Hartstikke leuk.

Floor

Klinkt als een mooi verjaardagsfeest voor je!
Mooi dat jullie de wedstrijd met 2 Denen hebben weten te kijken, die zijn hier in Kaapstad echt niet te vinden... Gelukkig wel gewonnen, maar echt mooi voetbal was het niet van Nederlandse zijde :(
Hopen maar dat de ontbrekende factor van Robben was, die er zaterdag wel bij zal zijn gelukkig.

Liefs ook aan Mariek!

Lisa

lieve floor, fijn dat je een leukeverjaardag gehad. de foto's bekijken stel ik nog even uit want daar hebben de computers hier het erg moeilijk mee. xx

Renske

Floor, laten de Brazilianen jullie wel een beetje heel, gezien de recente gebeurtenissen?